Tájékoztatom tisztelt Partnereimet, hogy vállalkozásom a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal támogatásában az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból a „fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatás” keretében támogatásban részesül.

A Projekt címe:  fiatal mezőgazdasági termelők indulásához a 2014. évben igényelhető támogatás

A szerződött támogatás összege:       20.000 EUR

A támogatás mértéke:            100 %

A Projekt befejezésének dátuma:      2019. 12.31.

A projekt tartalmának bemutatása:

A fiatal mezőgazdasági termelők támogatásából a gazdaságomat 2015-ben Domaszék területén alakítottam ki. A helyi adottságok, környezeti tényezők és hagyományok formálták a termesztett növénykultúrámat. A termesztett növények (gyökérzöldségek, burgonya) termelési kockázatának csökkentése érdekében járható takarás alatti (fólia sátor) termelést építettem ki. Gazdasági számításokkal alátámasztva a termelést 2015-ben 2100 m2 fedett területen kezdtem meg a támogatásból.


Tájékoztatom tisztelt Partnereimet, hogy vállalkozásom a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató által Kertészet korszerűsítése- kertészeti gépbeszerzés támogatásában részesültem.

A Projekt címe: Volford Péter, mint fiatal mezőgazdasági termelő kertészeti gépbeszerzés

A projekt azonosítószáma:     VP2-4.1.3.5-16

A szerződött támogatás összege:       4.880.640,- forint

A támogatás mértéke:            60 %

A Projekt tervezett befejezésének határideje:           2019. február 27.

A projekt tartalmának bemutatása:

A pályázat keretében két darab kertészeti eszköz beszerzése a cél: 1 db Deutz Fahr Agrokid 230A típusú fülke nélküli traktor és 1 db NARDI ZAF 165 típusú talajmaró.  A gépek használatával elérni kívánt cél kapacitásbővítés és az erőforrás-felhasználás hatékonyságának növelése, hiszen eddig a nehéz fizikai munkát emberi erőforrás biztosította, melyet most felváltana 2 db kertészeti berendezés. A munkavégzés költséghatékonyabbá és gyorsabbá válna, lehetőség nyílna a megnövekedett kereslet kiszolgálására, a termelékenység fokozására.

Deutz Fahr Agrokid 230A típusú fülke nélküli traktor: Mitsubishi 4 hengeres, turbo dízelmotorral rendelkezik. Hengerűrtartalma 1758 ccm. Maximális teljesítménye 51 LE / 37 kW. A traktor kiválasztásánál a legfontosabb szempont a traktor mérete, hiszen a fóliasátor alatti művelés miatt a traktornak a fóliasátor alatt kell dolgoznia.

NARDI talajmaró ZAF 165  típusú talajmaró: A marófej lazítja, aprítja, porhanyítja a talajt, majd a hátulsó részre fölszerelt désűs lemez, el is egyengeti azt, így valóban azonnal elkészíthető a magágy a talajmaró géppel. A marógép lényegében multifunkcionális eszköz, ami kiválóan megműveli a termőföldet és alkalmassá teszi a termelésre.